Reklama
 
Blog | Zuzana Candigliota

„Žena je láska“ a vychytralý byznys plán

Video Ženy mužům v rámci projektu Žena je láska v mnohých z nás vyvolalo záchvaty smíchu a zároveň pocit neskutečné trapnosti. Nejprve jsem měla v úmyslu se ještě víc pobavit a natočit spolu s dalšími ženami parodii s cílem dosáhnout úplného dna ponížení a sebemrskačství ve spojení s promyšleným byznys plánem mazaných manželů zacíleným na zoufalé a nespokojené ženy středního věku.

Ale už by to nebyl originální nápad, takové video vzniklo obratem. Stejně tak byl v reakci na video sepsán výstižný článek psycholožkou.

Za sebe mohu ještě dodat, že mi tento projekt v oblasti alternativní „psychologie“ nápadně připomíná Aktip v oblasti alternativní „medicíny“. A zároveň obchodní model „letadlo“.

To spočívá v tom, že životem strhaná nespokojená osoba „najde svou cestu“ jak být „šťastná“ a „zdravá“ a začne ji nabízet druhým pomocí různých produktů, seminářů, e-booků apod. (některé jakože „zdarma“, jiné už placené). Sice tato osoba nemá žádné odpovídající odborné vzdělání a zkušenosti, ale to nevadí, o to více je obdařena charismatem, ezoterikou a „životními zkušenostmi“. A své učení předává dál a některé ovečky si zakládají stejný nebo podobný byznys.

Když se podíváme na projekt samozvaných interpretů „pravého ženství“ manželů Milušky a Ivana Matoušových Klub Žena a láska, jehož hlavní poučka ženám je „drž hubu a krok“, najdeme v něm pozitivní recenze na klub od několika spřátelených žen, u kterých nechybí odkaz na jejich vlastní weby. Je to asi velká náhoda, ale všechny tyto ženy jsou poradkyně, mají stejně naprogramovanou bezplatnou poradnu a také prodávají doplňky stravy stejné značky:

💚 Lenka Krupková, „poradkyně léčení nemocí a vztahů“, je sice vzděláním zdravotní sestra, ale smysl jí začala dávat až astrologie s numerologií. Lenka Krupková nabízí e-book „Rozlučte se s depresí“ za 390 Kč. Také nabízí e-mailový rozbor zdravotních potíží za 1000 Kč pro jednu osobu nebo partnerský rozbor za 1800 Kč, a to na základě data narození, krevní skupiny, informací o prodělaných nemocích, úrazech, operacích a užívaných lécích a popisu problému, s kterým klient potřebuje pomoci. A také si od ní můžete nakoupit doplňky stravy CaliVita, jejichž cena násobně překračuje běžné ceny v lékárně. Poradkyně také provozuje bezplatnou poradnu, v níž ženě s příznaky deprese tvrdí, že má problémy s játry a doporučuje svůj výživový doplněk. Ženě s nálezem papilomavirů a neuspokojivým vztahem s mužem, který si jí neváží, doporučuje knihu „Žena je láska“, neboť se potřebuje učit být více ženou – stav děložního čípku totiž ukazuje, „jak umíme být ženou, jestli jsme měkkou, poddajnou, pasivní ve vztahu nebo spíše bojujeme, tlačíme a narážíme na sebe“. A samozřejmě opět nechybí doporučení jejích výživových doplňků. (www.lenkakrupova.cz)

💚 Andrea Petržálková, jejíž vzdělání zůstává tajemstvím, je další poradkyní v oblasti zdravotních a vztahových problémů. Mezi její placené služby patří relaxační víkendy pro ženy, karetní výklady, numerologické rozbory i kurz numerologie. Poradkyně ale také nabízí poradnu zdarma, ve které například utvrzuje ženu se silnou menstruací, že to má souvislost s její nezvládnutou ženskou rolí, a doporučuje na to svoje výživové doplňky, mimochodem rovněž značky CaliVita. Pacientce se žlučníkovými kameny, které lékařka doporučila operaci, poradkyně radí nechirurgické řešení, protože „operací se neřeší příčina, ale odřízne se jen kontrolka“. A tím nechirurgickým řešení je, jak jinak, doporučení svých výživových doplňků. (www.andreapetrzalkova.cz)

💚 Martina Jíchová rovněž nemá na svém webu uvedeno vzdělání, ale je lektorkou zdravotního cvičení SM systém, které má pomáhat proti bolestem zad a hlavy a které kombinuje s numerologií a astrologií. Videokurz cvičení lze pořídit za cenu 2500 Kč bez cvičebního lana nebo za 2940 Kč s lanem. Její web rovněž obsahuje bezplatnou poradnu zdraví a vztahů, kde poradkyně na veškeré zdravotní problémy radí výživové doplňky CaliVita. (www.martinajichova.cz)

Všem klientkám projektu Žena je láska a jeho spřízněných poradkyň bych chtěla věnovat romantickou písničku od Xaviera Baumaxy:
https://www.youtube.com/watch?v=Y-7dgkox77A

Ref:
Přísahám, že se k tobě vrátim
To ti přísahám, já tě strašně rád mlátim
Přísahám, že budem zase spolu
To ti přísahám, na strašně dlouhou dobu

Reklama